אילו בדיקות תקופתיות לנשים וגברים יש לבצע?

ניווט מהיר

לא פעם אנו מעלים את השאלה לאיזה רופאים עלינו ללכת במשך השנה ואילו בדיקות עלינו לבצע. גוף האדם מורכב, יש אינספור סוגים של מחלות, חלקן גנטיות, חלקן לא ולכן אחת ולתמיד בחרנו לעשות לכם קצת סדר ולשקף לכם אילו בדיקות תקופתיות לנשים וגברים חשוב לבצע. חשוב להבין כי ניתן לטפל ואפילו למנוע חלק מאוד גדול של המחלות אם רק נגלה עירנות ונבצע את הבדיקות המתאימות.

 

בדיקות תקופתיות לנשים וגברים לפי גיל

נתחיל דווקא עם קבוצת הגיל 40-60. גם נשים וגם גברים צריכים לבצע בדיקות דם ובדיקות לחץ דם באופן שגרתי וקבוע, בדיקת ראייה, בדיקת עור ובדיקת אק“ג. בנוסף, גברים עם נטייה גנטית למחלות כמו סרטן הערמונית, מחוייבים לגשת לאורולוג מוסמך ולבצע בדיקת PSH המסייעת בגילוי המחלה בשלביה המוקדמים יחסית. בדיקת סוכר, בדיקת דם סמוי בצואה מומלצות גם כן לשני המינים. בדיקת צפיפות העצם, בדיקה לגילוי מפרצת אבי העורקים ובדיקת שמיעה מומלצות לשני המינים. לנשים בגילאי 40-60 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה (רנטגן של השדיים), בדיקה גניקולוגית, בדיקת פאפ ובדיקת שד עצמאית.

בדיקות מומלצות לגילאים צעירים יותר

לקבוצת הגיל 20-40 מומלץ לבצע בדיקת כולסטרול ובדיקה הבודקת את רמות השומנים בדם, בדיקות דם שגרתיות, בדיקת תפקודי כבד וכליות, בדיקת לחץ דם, בדיקת סוכר ועבור נשים בדיקת שד עצמית. בנוסף, ההמלצה הרפואית היא לביצוע בדיקת שיניים, בדיקת ראייה ובדיקת עור אחת לשנה.

 

איך מבצעים את כל הבדיקות הללו?

רוב הבדיקות כלולות בסל ואין צורך לשלם עליהן. לחלק מהבדיקות צריך לשלם סכום סמלי. מומלץ לברר דרך רופא המשפחה איך מבצעים את הבדיקות, באיזו תדירות, האם יש צורך בהפניה או טופס 17 ולעקוב אחר המצב הרפואי שלנו לאורך כל השנה כדי לשמור על בריאות המשפחה. זכרו ערנות מונעת מחלות!

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר