איך בוחרים צעצועים לילדים?

ניווט מהיר

אין בכלל ספק שאחד הדברים שיותר מפתחים את הילדים שלנו מגיל לידה ועד גיל מאוד גדול אלו הם צעצועים לילדים. לכל צעצוע שאנו בוחרים עבור הילד שלנו ולכל צעצוע שהילד שלנו בוחר בעצמו בגיל שהוא כבר יכול לבחור, יש את הייחודיות שלו ואת התרומה שלו לתהליכים שונים כמו התפתחות קוגנטיבית, תהליכים רגשיים שהילדים שלנו עוברים כבר מגיל מאוד צעיר, חיזוק ופיתוח הדמיון, היצירתיות ועוד. לכן, יש חשיבות מאוד גדולה לכך שלילדים שלנו יהיו צעצועים שתואמים את הגיל ואת תהליכי ההתפתחות המאפיינים את הגיל שלהם. אז איך בוחרים.

 

צעצועים לילדים תלויי גיל

כאמור, אחד הפרמטרים הכי חשובים זה הגיל של הילד. לגיל לידה ועד גיל שנה, חשוב לבחור צעצועי התפתחות שמאפשרים לילד לעודד את השלב שאמור להגיע, למשל, תינוק שכבר שוכב על הבטן ומרים את הראש, צריך לשחק עם משחקים המעודדים זחילה. תינוק שכבר נעמד בעצמו, צריך לשחק עם צעצועים שמעודדים עמידה. זה בהיבט הפיזי. לעומת זאת, לתינוקות מאוד צעירים יתאימו צעצועי מרקמים, רעשים, מוזיקה וכדומה, לעומת תינוקות יותר גדולים, שיכולים כבר לסובב ולהזיז דברים בעצמם ולא רק לגעת או להסתכל. צעצועים כמו פיגרים שיכולים להתאים כבר מגיל 3 וחצי, עוזרים לחזק את המוטוריקה העדינה והגסה, ממש כמו לגו, בצק, צביעות בחוברות ועוד…

 

תחומי עניין

לא סתם אומרים שכל ילד הוא יחיד ומיוחד. לכל ילד יש את הדברים שמעניינים, מסקרנים ומרגשים אותו. האחד מתחבר לכלי נגינה, השניה מאוהבת בבובות, השלישי מהופנט מגיבורי על והרביעית בכלל חיה, נושמת ומתפעמת מעבודות יצירה. לכן, חשוב לבחור את המשחקים והצעצועים השונים לפי תחומי העניין של הילדים, לפי מה שמעניין אותם, אבל במקביל גם לנסות לחשוף אותם לדברים חדשים, כאלה שהם עדיין לא התנסו בהם ולא להתקבע או לקבע ביחד איתם על משחק אחד ספיציפי.

 

במידה והילדים כבר מספיק גדולים, ניתן לאפשר להם לבחור את המשחקים בעצמם. בגדול, הילדים שלנו יודעים הכי הכי טוב מה טוב להם.

 

ועוד כמה טיפים ששווה להכיר בהקשר של משחקים וצעצועים

  • לפעמים ניתן לרכוש משחקים יד שניה במצב מעולה ולחסוך עלויות.
  • שווה לבדוק על רכישה של משחקים בקבוצת רכישה.
  • לא כל הנוצץ זהב, לפעמים משחק שנראה לנו ממש מגניב או עם אריזה שווה לא באמת כזה.
  • אם מדובר במשחקים המשלבים מסך, הגיוני שלא ניתן להימנע מזה, אבל אפשר גם ליצור גבולות סביב זה ולא לאפשר לילד או לילדה לשחק רק במשחק הספציפי הזה.
  • חשוב לשלב כל מיני סוגים של משחקים כמו פאזלים, משחקי הרכבה, משחקי יצירה, משחקי כדור ופעילות גופנית. מצד שני, כדאי לתת לילדים גם להביע את הדעה, את היצירתיות ולהפעיל את הדמיון של עצמם בלי משחק מוגדר.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר