אנשים רבים סובלים ממצוקה נפשית כאשר במקרים מסוימים אנחנו כלל לא נדע זאת, גם במקרים בהם מדובר באנשים הקרובים לנו ביותר. הסיבה המרכזית שבגינה אנשים רבים יעשו מאמצים עילאיים להסתיר הפרעה הנפשית שלהם היא עקב העובדה שהם מתביישים בה ולא רוצים להיות שונים על מנת שלא ירגישו דחייה מן החברה. יחד עם זאת, קיימים מקרים של אנשים שכלל לא חושבים שיש להם הפרעה נפשית כזו או אחרת ושהם כלל אינם זקוקים לטיפול.
הפרעה נפשית
בפועל העובדה שאותם אנשים לא פונים לטיפול מתאים יכולה רק להעמיק את אותה בעיה נפשית ולגרום נזק רב נוסף שבמקרים חמורים עלול להסתיים גם באובדן בנפש. לכן, חשוב מאוד לעזור לאותם אנשים להגיע בהקדם האפשרי לטיפול מתאים בכדי שיוכלו להתגבר על אותה הפרעה נפשית / מחלות נפש, או לפחות להפחית את התסמינים המלווים אותה. לכן חשוב מאוד לדעת כיצד נזהה את אותם אנשים ונעזור להם לצאת מהמצב בו הם נמצאים אך כיצד נוכל לזהות אותם ללא כל הכשרה מתאימה?
כיצד נזהה אנשים בעלי הפרעה נפשית?
ישנם כמה דפוסי התנהגות שבעזרתם נוכל לזהות אנשים במצוקה כזו, כאשר דרך אחת היא באמצעות תכונות אופי מסויימות כמו חוסר היכולת שלהם להתרכז בשום דבר פרט לעצמם. אותם אנשים לא יביעו התחשבות כלל בסביבה ובאחר תוך כדי כך שהם מרגישים שיוכלו להתנהג בכל צורה בה ירצו מבלי לסבול מההשלכות של כך. הם יכולים לצעוק או להשפיל אנשים אחרים תוך שהם חושבים שאף אחד לא יכול לומר להם כלום בנושא. בנוסף אדם שנוהג לספר שקרים בצורה סיסטמטית גם כן יכול להיות אדם בעל הפרעה נפשית כמו גם אדם בעל התפרצויות זעם או כעסים בלתי נשלטים שיכולים לצאת על הסביבה הקרובה שלו. יש עוד מגוון של תסמינים המעידים על הפרעות נפשיות מסוגים שונים כמו בעיות שינה, שינויים קיצוניים במצב הרוח, הסתגרות בתוך הבית ואי רצון להשתתף במעגלים חברתיים, נטיה להתמכרות ועוד. ניתן לטפל בהשלכות של המחלה (חוסר שינה וכו') גם באמצעות טיפול אלטרנטיבי.