מהי רגישות יתר ואיך מטפלים בה?

ניווט מהיר

אנשים רבים נחשבים לרגישים יותר, זאת בהשוואה לאחרים. יש כל מיני סיבות שיכולות להוביל לרמה גבוהה של רגישות אצל תינוקות, ילדים, פעוטות ומבוגרים גם יחד.  למשל, כאשר מערכת העצבים שלנו רגישה יותר, זה משהו שהוא בכלל גנטי, או שאצל חלק מהאנשים מדובר ברגישות שמתפתחת לאורך השנים כתוצאה מהבית שהם גדלים בו. רגישות יתר מכונה גם Highly Sensitive Person נוצרת כתוצאה ממשקעים וטראומות או חוויות שהוא חווה בעבר, וזה כמובן דבר שדורש טיפול. אחד הדברים שהכי יכולים לעזור במקרה זה הוא מודעות לנושא. אם נצליח לעבוד על המקומות האלה, אם נצליח לרפא את המקומות הפגועים, נוכל להתמודד ולהתקדם עם הרגישות הזו ואפילו להתעלות עליה.

 

הכרה בתכונות רגישות

לפני שנסביר את התהליך הטיפולי, כדאי לדעת שאחד הדברים שיכולים לגרום לרגישות יתר מוגברת הוא שינויים הורמונליים. בני נוער הנמצאים לקראת גיל ההתבגרות, נשים בגיל המעבר, נשים בהריון ואחרי לידה – כל הקבוצות הללו יכולות לפתח בתקופות מסוימות רגישות יתר. ניתן לטפל בתקופת גיל המעבר טיפול טבעי, בגיל ההתבגרות וגם בהריון בצורה טבעית. מה שבעצם הרגישות מעודדת הוא התכנסות פנימית. הסיבה לכך, היא משום שהאדם הרגיש מעוניין לעבד את מה שהוא עובר וזה ממש לא ממקום מתנשא או ממקום של חולשה. אותם אנשים עם רגישות גבוהה, פעמים רבות חושבים לעומק יותר מאחרים, מסתכלים קדימה ואפילו נוקטים בכל מיני אמצעי זהירות. לאותם אנשים יש גם קושי להתמודד עם שינויים בצורה חיובית וככל שנהיה יותר מודעים, יהיה קל לקחת את הדברים בצורה פרופורציונלית.

 

איך מזהים רגישות יתר ומה ניתן לעשות?

בין השאר רגישות יתר מאופיינת ב:

  • נטייה להגיב בקיצוניות לגירויים שהם חיצוניים
  • הירתעות מתחושות מסוימות
  • קושי לצאת מאיזון

 

מה שאפשר לעשות הוא בעצם למצוא את דרך האמצע. ברגע שאנשים רגישים מקבלים את הכלים ומחזיקים את השקט הנפשי לעצמם, הם מקבלים כוחות פנימיים. לאורך היום, כדאי להכניס כל מיני נקודות של אור, לעשות דברים שמשמחים אותנו וגורמים לנו להנאה.

 

ועוד כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם החיים

  1. אל תחפשו אנשים או מצבים שיכולים לתקן אתכם, הכירו במי שאתם והודו על כך.
  2. חפשו אנשים שקרובים לכם ודומים לכם באופן, ככה תוכלו לתקשר איתם בצורה מיטבית ולהגיע לסוג של איזון פנימי מצוין.
  3. נסו לראות את הדברים האופטימיים והחיוביים בכל סיטואציה.
  4. נסו להפוך את הרגישות שלכם לסוג של כלי שישרת אתכם ותהיו כל הזמן רגישים גם לעצמכם.
  5. אל תרצו אחרים כל הזמן, תנסו להקשיב לעצמכם ולעשות דברים שנכונים לכם.
  6. הקשיבו לגוף שלכם בהיבט הפיזי.

 

זה נכון, לא פשוט להתנהל בעולם שלנו עם רגישות יתר, אבל אפשר לטפל בזה, גם עם מטפל מקצועי, גם בעזרת כלים שתקבלו ותאמצו לעצמכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר