אולטרסאונד שד – כל הסיבות להקפיד עליו

ניווט מהיר

אחת הבדיקות הרפואיות החשובות ביותר כיום בעולם המערבי, בדיקה שנמצאת בהמלצה רחבה לקבוצה גדולה של נשים בעולם, היא אולטרסאונד שד. בדיקה זו, אשר יכולה ועשויה להציל חיים של ממש במקרים רבים, היא בדיקה קריטית שחשוב להקפיד עליהם, במיוחד כאשר את נמצאת באחת או יותר מקבוצות הסיכון למחלות השד השונות. בשורות הקרובות, ננסה לעשות כל מה שביכולתנו להעלאת המודעות לביצוע בדיקת אולטרסאונד שד, וננסה לענות על השאלות הבאות – מה זה אולטרסאונד שד, מי צריכה לבצע את הבדיקה הזו, ומה תוצאות הבדיקה עשויות להעיד?

בתור התחלה – מה זה בכלל אולטרסאונד שד?

בדיקה של אולטרסאונד שד, אשר יש להבדילה מבדיקה של צנתור וירטואלי, היא בדיקה שנועדו לבצע הדמיה מוחשית של השדיים. באמצעות גלי קול, ניתן לדמות למעשה את מבנה השד ומה הוא כולל. בשונה מבדיקות שונות לדוגמת צילום רנטגן, מדובר על בדיקה של גוררת אחריה חשיפה לקרינה מסוכנת שיכולה לפגוע בחומר התורשתי שלנו.

מתי צריך ללכת ולבצע את הבדיקה הזו?

במקרים הבאים בלבד נאלץ לעזוב את הכל ולפנות לבדיקה של אולטרסאונד שד:

  • בדיקה שנועדה לגילוי מוקדם של סרטן השד
  • בירור של בעיות שונות המורגשות בשד, זאת לדומת כאבים כרוניים, גידולים פיזיים, וכיוצא בזאת
  • כאשר יש צורך לביופסה של עצם חשוד בשד

כיצד בדיקה זו מתבצעת?

בדיקה זו, היא בדיקה שמתבצעת כאשר המטופלת שעוברת את הבדיקה נמצאת בשכיבה לאחר על המיטה. מי שמבצע את הבדיקה – רופא או טכנאי במקרים אלה, מורח ג'ל שקוף על גבי השד, ג'ל זה נועד לסייע בהעברה של גלי הקול השונים שמבצעים את הבדיקה הזו. לאחר מכן, מי שמעביר את הבדיקה עובר על גבי השד עם מכשיר ייעודי שמבצע את הבדיקה הזו.

איך תדעי אם את צריכה לבצע אולטרסאונד שד?

החל מגיל 25, קיימת המלצה עבור כל אישה להגיע לביקור אצל כירורג או כירורגית שד. ניתן לבצע את הביקור דרך קופות החולים, או באופן פרטי. במהלך הביקור תשאלי על ידי המומחה מספר שאלות חשובות הקשורות בין השאר למצבך הבריאותי וגם שאלות בתחום הגנטי. כלומר, אם אמך או סבתך, אחותך או אישה בקרבה אחרת אלייך סבלה מסרטן השד בעברה, הסיכוי שתשלחי לביצוע הבדיקה גבוה. בנוסף לתשאול, הביקור כולל גם בדיקה פיזית בה המומחה ממשש את שני השדיים ובודק שאין גושים חריגים או ממצאים אחרים. במידה והבדיקה תקינה סביר להניח שתישלחי לביתך, אך במידה והבדיקה אינה תקינה, תישלחי לביצוע אולטרסאונד שד ואם קיים צורך בכך, גם לבדיקות נוספות כמו ממוגרפיה, ביופסיה וכדומה. חשוב להכיר בכך כי גילוי מוקדם של המחלה מסייע למצוא את הטיפול הטוב ביותר וסיכויי ההחלמה הינם גבוהים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר