לא מאמינים שיש לכם ערך עצמי? כך תטפלו בעצמכם

ניווט מהיר

אם גם אצלכם רצות לעיתים קרובות מחשבות בסגנון "אני לא מוצלח/ת!", "לעולם לא אמצא אהבה", "מי ירצה להעסיק אותי?", כדאי שתדעו שאתם לא לבד. עשרות אלפי אנשים בישראל חווים תחושות של ערך עצמי ירוד, נחיתות אל מול הסביבה והרגשה כללית שכולם טובים יותר ומוצלחים יותר. הדבר המנחם בכל העניין הוא שבהחלט ניתן לטפל בכך ומייד תבינו כיצד.

 

טיפול בדימוי עצמי נמוך – כיצד תזהו האם אתם זקוקים לכך?

לפני שנרד לעובי הקורה ונבין כיצד מתנהל טיפול בדימוי עצמי נמוך, חשוב כי תדעו לזהות האם אתם באמת סובלים מכך וזקוקים לטיפול. ובכן, ההגדרה של דימוי עצמי נמוך היא ייחוס עצמי (דהיינו – שאדם מייחס כלפי עצמו במחשבה אקטיבית או בהסכמה עם מחשבותיהם של אחרים), אשר במרכזו תחושות כלליות של ערך עצמי נמוך. תחושות אלו עלולות להתבטא במגוון רחב של תחומים, החל מזוגיות ואהבה, דרך פרנסה ולימודים, ועד אלמנטים חברתיים, מוטוריים ואחרים. חוששים שמא אתם סובלים מהתופעה? בואו נראה מהם הסימפטומים שלה, על מנת שתוכלו לקבל תמונת מצב ברורה לגבי מצבכם:

  • חוסר אמונה עצמית – מחשבות בסגנון "לעולם לא אצליח", "אני חסר כישורים", "אני טיפש" וכדומה.
  • הימנעות ממעשים שונים – כתוצאה מהפחד והצפי לכישלון, אדם בעל דימוי עצמי נמוך יימנע מפעולות כגון ביצוע מבחנים, הגשת מועמדויות לעבודה, יוזמה רומנטית ועוד.
  • היעדר אהבה עצמית – הדימוי הנמוך מוביל, במקרים רבים, לתחושות קשות של חוסר-אהבה ואף ניכור ושנאה של ממש כלפי האדם עצמו.
  • מה שהיה הוא מה שיהיה – חוסר אמונה מוחלטת לגבי האפשרות שהעתיד יהיה מוצלח יותר. נכשלתי בראיון העבודה? אכשל מעתה ועד עולם. אלמונית סירבה לפנייה הרומנטית שלי? כולן תסרבנה בעתיד לבוא.

 

תסמינים בולטים נוספים: קנאה (פחד עוצמתי לאבד דבר-מה ש"ברשותי", כגון אהבה), חרדת ביצוע (היוצרת רבות את "אפקט פיגמליון" – נבואה המגשימה את עצמה), הכללה עצמית (למשל: אני לא טוב בספורט, אז אני לא טוב בהכול) ועוד.

 

אז איך מטפלים בערך עצמי נמוך?

העלאת ערך עצמי או דימוי נמוך חייבת להיעשות ע"י גורם מוסמך – פסיכואנליטיקאי מקצועי ומנוסה. במהלך טיפול שכזה, ייעשה בידוד של ההיבט הגורם לדימוי הנמוך, תוך כדי אפיון שלו. באמצעות שיח ודיאלוג בינכם לבין המטפל, תגלו את הסיבות שהובילו למצב שבו אתם לא מכירים בערככם ומכאן הדרך לבניית עמדה חדשה והיחלצות מהמצב – קצרה מתמיד. אל תיתנו לעצמכם לשקוע. אזרו אומץ, טפלו בבעיה ממנה אתם סובלים וצאו לדרך חדשה ולחיים משופרים.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר