הריון ולידה קלה – כל הטיפים השווים

ניווט מהיר

בין אם זה ההריון הראשון שלך ובין אם לא, ודאי אתם מודעת לכך שהשנה הבאה הולכת להיות מאתגרת, מרגשת, לא פשוטה אך גם משמחת. תקופה שבה החיים משתנים לחלוטין מקצה לקצה. הגוף משתנה מבחינה פיזית ונפשית, ההרגלים משתנים תוך כדי תנועה בהתאם לקצב ההריון ולתחושות שלנו, האווירה בבית משתנה ויש המון הכנות ודברים שצריך לחשוב עליהם הלאה. אז איך הופכים את תשעת חודשי ההריון לצד תקופה הלידה ליותר קלים? הפוסט הבא יעסוק בנושא הריון ולידה קלה.

 

ידע זה כוח

רשת האינטרנט עמוסה במידע העוסק בנושאים הקשורים לאם ולתינוק. השקיעי 20-30 דקות בכל יום, בזמנים שאת יחסית עירנית ופשוט תקראי מדריכים, מאמרים ופוסטים בנושא. תוכלי גם לצפות בסרטונים שמרתקים אותך בנושא. ניתן להירשם לאפליקציות הקשורות לתהליכי הריון ולהבין בכל שבוע מה מצבו של התינוק ומה הגוף שלך עובר. עצם המודעות והידע שתספגי אלייך יאפשר אלייך להתמסר לתהליך ולקבל את הכל כפי שהוא.

 

הקשיבי לגוף

יש נשים שההריון פשוט משנה להן את החיים מקצה לקצה. למשל, יש נשים שהיו מתאמנות בטירוף, רצות כמה פעמים בשבוע, מרימות משקולות ואז עם ההריון הן הבינו שפשוט קשה להן. יש המון תופעות לוואי ותסמינים גם פיזיים וגם נפשיים שמופיעים לאורך כל ההריון, כל שבוע והמאפיינים שלו ולכן זוהיא תקופה שבה חשוב יותר מתמיד להיות קשובות לגוף. אם את מרגישה שקשה, זה הזמן להוריד הילוך, להקפיא את המנוי בחדר הכושר, לאפשר לגוף לנוח או לעבור לפעילויות רגועות יותר שמותאמות הריון כמו יוגה, פילטיס, הליכות רגועות בים וכדומה.

 

תרגלי קבלה, חמלה ומודעות עצמית

אחד האתגרים איתן נשים בהריון מתמודדות הוא השינוי הפיזי שמתרחש. העלייה במשקל, הבטן שגדלה, האגן שמתרחב, השדיים… בעוד יש נשים שמקבלות את עצמן כפי שהן, אחרות דווקא מתקשות. אז זה בדיוק הזמן להבין שזו תקופה. תשעה חודשים ואחריהם תוכלי לאט לאט ובהדרגה לחזור לגוף שלך. זה הזמן להבין כי בהריון עולים במשקל וטוב שכך. אם קשה לך לקבל את זה, חשוב לתרגל קבלה וחמלה או באופן עצמאי בעזרת הנחיה מודרכת כמו דמיון מודרך או מדיטציה, או בעזרת אשת מקצוע אליה את מתחברת.

זה לא הזמן להזניח

אם יש משהו פיזי או רגשי שאת סובלת ממנו, אפשר לטפל כמעט בכל דבר במהלך ההריון. יש תרופות עם מרשם, יש טיפולים מתחום הרפואה המשלימה שיכולים לסייע במגוון של מצבים כמו דיקור בהריון, שיאצו להריון, עיסוי הריון, רפלקסולוגיה בהריון… ניתן גם לשלב טיפולים מעולם צמחי המרפא, הומאופתיה, פרחי באך ועוד. הטיפולים כוללים מתן מענה למגוון מצבים כמו מיגרנות וכאבי ראש שמופיעים לרוב בתחילת ההנקה, כאבי גב תחתון שמופיעים כבר בשליש השני ונמשכים עד סוף ההריון בשל המשקל והשינויים הפזיולוגיים באגן, לחץ ומתח שמופיעים כל הזמן ועוד.

 

מה לגבי הלידה?

אחרי תשעה חודשים מורכבים, סוף סוף התינוק מגיע לעולם וזו כמובן התרגשות גדולה. יחד עם זאת, גם כאן יש המון אתגרים. אחד הכלים שיכולים להקל על הלידה הוא להיעזר לאורך ההריון באשת מקצוע. זו יכולה להיות מדריכת יוגה שהיא גם דולה ותדע להכין את הגוף שלך ולקראת הלידה ולסייע לך להבין איך את צריכה לנשום בזמן הצירים, זו יכולה להיות דולה שממש תהיה איתך בחדר עצמו, או אפילו קורס הכנה ללידה. בכל אופן, מדובר בתהליך שלם שכל אחת חווה אותו בצורה שונה ולכן כדאי להתאים את ההסתגלות לפי הצרכים האישיים שלך ולעשות מה שעושה לך טוב.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר