כל הסיבות לשלב בתפריט בישול טבעוני

ניווט מהיר

בעשור האחרון אלפי אנשים החליטו לשנות את התזונה שלהם ולעבור לבישול בריא יותר, חלקם אפילו לקחו החלטה והפכו מ- ”אוכלי הכל ומהכל“ לטבעונים או צמחונים. כמובן שחלק מהאנשים עושים את זה מסיבות בריאותיות, חלקם בשל אמפתיה או כבוד לבעלי החיים, אחרים כדי לשמור על הסביבה שלנו ויש גם את אלה שעושים את זה מכל הסיבות שציינו כאן. בישול טבעוני הוא ללא ספק בריא יותר, נקי יותר, יש שיעידו גם טעים יותר. אין ספור מחקרים מראים כי אנשים שאוכלים מזון המבוסס על ירקות, פירות, דגנים וקטניות הם אנשים בריאים יותר, אנשים שסובלים פחות מבעיות כמו כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, סוכרים גבוהים וגם אנרגתיים יותר ביום יום שלהם.

אז מאיפה מתחילים עם בישול טבעוני?

אם אתם רגילים בכל יום לאכול את המנה הבשרית שלכם, מנת הדג או העוף שלכם, אין ספק שזה ייראה לכם כמו אתגר. לכן, לא חייבים לעבור לתפריט טבעוני בבת אחת ואפשר לעשות את זה בהדרגה. בשלב הראשון אתם צריכים בהזמנה הבאה שלכם שאתם מזמיני ירקות מהחקלאי, לנסות להזמין ירקות שאתם לא רגילים לאכול ולשלב אותם בתפריט שלכם. זה יכול להיות ארטישוק אותו תשלבו במנת פסטה מקמח כוסמין או אורז, זו יכולה להיות כרובית שלמה בתנור תאכלו עם טחינה, סלט מסלק טרי עם גבינה טבעונית ואגוזים… יש אינספור אפשרויות. אחרי שתורידו יומיים שבהם אתם לא אוכלים בשר בכלל, תוכלו בהדרגה להוסיף מנות יותר מורכבות. בשלב הבא, ההמלצה היא לרכוש ספר בישול עם מנות טבעוניות אליהן אתם מתחברים או אפילו ללכת לסדנא כזו שבה תלמדו להכין יותר מנות טבעוניות בעצמכן. אם אתם רוצים שהתשוקה לתהליך הזה תעלה, קבעו מקום במסעדה טבעונית מעולה עם בן או בת הזוג וזה ייתן לכם המון רעיונות, השראה ומוטיבציה להמשיך.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
פופולרי באתר