תסמונת טורט ילדים – כל המידע החשוב

ניווט מהיר

מכירים את הסיטואציה שבה פתאום משום מקום העין קופצת לכם? תופעה שלרוב חולפת לה באופן עצמאי. דמיינו את אותו מצב, אבל באופן קבוע לילד. תסמונת טורט ילדים היא בעיה המוגדרת כנוירולוגית פסיכיאטרית. ילדים המאובחנים כלוקים בה סובלים מטיקים מוטוריים וקוליים. מי שאבחן לראשונה את הבעיה הזו היה ד“ר ז‘ורז' ז‘יל דה לה טורט ועל שמו בעצם קראו לתסמונת. ילדים שונים סובלים מהבעיה בעוצמות ודרגות חומרה שונות.

תסמונת טורט ילדים

מה מאפיין את התסמונת?

תסמונת טורט מאופיינות בתנועות וקולות קצרים המופיעים באופן שחוזר על עצמו. הטיקים יכולים לבוא לידי ביטוי כאמור במצמוץ של העין, הזזה של הרגליים, תזוזה של הכתף, מפרקי הלסת או הצוואר, תנועה של האף ועוד תנועות שכולן אינן רצוניות. טיקים קוליים באים לידי ביטוי בכחכוח, צעקה, שאגה או נהימה. בדרך כלל הטיק הגופני בא לפני הקולי.
למידע נוסף ולכל האבחון המקיף, פנו אל מרכז טיקליס.

מתי זה קורה?

בדרך כלל הסימנים להתחלה של תסמונת טורט מופיעים בין גיל 3-8. לרוב, הטיקים מתחילים באופן מינורי יחסית ולאט לאט הם מתגברים בתדירותם ובעוצמתם. לקראת גיל ההתבגרות, יכולים לקרות שני מצבים. או שהתסמונת תשתפר משמעותית/ תעבור לגמרי, או שתהיה החמרה שלה. במקרים של החמרה, לרוב נוספים לטיקים גם התפרצויות אלימות כמו פגיעה עצמית, קללות וכדומה.

איך מטפלים בתסמונת טורט אצל ילדים?

לאחר אבחון התסמונת, נהוג לשלב בין טיפול פסיכיאטרי תרופתי לבין טיפול קוגניטיבי התנהגותי, המסייע לשלוט הן בטיקים והן בהתנהגויות המתלוות להם. לעתים נהוג לשלב גם טיפולים רגשיים לילדים: טיפול נפשי כתמיכה למצוקה ו/או טיפול חינוכי בבתי הספר, במטרה להעלות את המודעות לתסמונת ולאפשר סבלנות וסובלנות כלפי הילדים הסובלים ממנה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
תסמונת טורט ילדים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר