רצח נשים בישראל

ניווט מהיר

אחד הנושאים שעלו למודעות הציבור בשנים האחרונות, נושא עליו נלחמים בכנסת, הוא הנושא של רצח נשים בישראל. נושא שעד לא מזמן היה מושתק, נושא שלא היו מדברים עליו, שהרתיע משפחות רבות לפנות לעזרה, גם כאשר כל הסימנים מעידים על כך שהולכת להתרחש באותם בתים קטסטרופה אמיתית. מנתונים עולה כי עד לתאריך ה- 8 בנובמבר בין השנים 2018-2020 היו בישראל 69 מקרי רצח כאשר בלמעלה מ-30% מהמקרים, החשוד במקרה הרצח היה הבן זוג של אותן נשים. יש המון סיבות לכך שחלה עליה בשנים האחרונות במקרי הרצח כאשר אחת מהן היא העובדה שהעונשים מאוד מקלים, אין על הנרצחים מעקב ויש פערים מאוד גדולים בין אם שבית המשפט והמשטרה מתייחסים למקרים הללו לבין איך ששירותי הרווחה תופסים את אותם מקרים.

 

מה הקשר בין אלימות בבית לבין רצח נשים ומה ניתן לעשות?

מעדויות של נשים עולה כי גברים שמכים אותן בבית, גורמים לילדים להיחשף למקרים קשים ולהיות עדים לאלימות מילולית ופיזית קשה באופן יומיומי. אחת הבעיות עם אותן משפחות קיימת בכל שהילדים פשוט לא מספרים מה שמייצר מעגל נוקשה של אלימות במשפחה. הילדים האלה גדלים בבתים אלימים, הם לא מוציאים את מה שהם רואים החוצה, הם מפחדים והאלימות הזו משאירה אצלם צלקות נפשיות מאוד קשות שלמעשה אף פעם לא באמת עוברות, גם כאשר הם מתבגרים ויוצאים מתוך המעגל הזה.  על פי מדד האלימות, בישראל יש מאות אלפי נשים מוכות ולמעלה מחצי מליון ילדים נחשפים לאלימות בבית באופן יומיומי. למעלה מ-800 נשים ו-1,000 ילדים נמצאים במקלטים ברחבי הארץ ולמעלה מ-10,000 נשים וילדים בשנה מטופלים במרכזים למניעה אלימות בתוך המשפחה.

 

חוסר הידיעה היא הבעיה המרכזית

למרות שאותם נשים וילדים חיים בבתים שלא באמת אפשר לנהל בהם חיים נורמטיביים ושפויים, עדיין אף אחד לא יודע על אותם מקרים. הכל נעשה בשקט, בהסוואה. לכן, המוקדים הטיפוליים ובעלי המקצוע לא יכולים להגיע לרוב הבתים הללו שבסופו של יום לא מקבלים טיפול או הגנה. הילדים שכן מצליחים להגיע למקלטים ולמוקדי טיפול, בעלי מזל ומנתונים עולה כי אלו הם הבתים שבסופו של דבר גם הילדים וגם הנשים מצליחים לצאת מתוך אותו מעגל אלימות.

סימנים מקדימים שחייבים להדליק אור אדום

חשוב להבין. לא תמיד מדובר באוכלוסיות מוחלשות, באנשים קשי יום. בחלק גדול מהמקרים מדובר בבתים נורמטיביים לחלוטין. זה יכול לקרות בכל בית ובכל מקום. הנה כמה סימנים מקדימים לאלימות במשפחה שחייבים להדליק אצל כולנו נורה אדומה:

  • אני מרגישה שאני צריכה ”ללכת על ביצים“ – אם את מרגישה פחד ליד בן הזוג שלך ופוחדת ”להדליק“ את יצר הכעס, הגיוני שאת בדרכך להיות קורבן לאלימות.
  • את חוששת להיפרד – אם את חוששת להגיד לו שאת רוצה להיפרד ממנו רק בשל התגובה האלימה שלו, זו נורה אדומה.
  • השפלות ופגיעה- אם את חווה השפלות חוזרות, מרגישה שהוא מזלזל בך, שהוא מאשים אותך בכל מה שקורה בתוך הבית, עלייך להבין שאת בדרך להיות קורבן לאלימות.
  • הרחקה – אם הילדים ואת מבודדים ומורחקים על ידו מהסביבה, אם הוא מונע מכם לצאת הבית לפעילויות חברתיות, טיולים, חגים וארוחות, זו נורה אדומה שחייבת להידלק.
  • שליטה – אם אין לך גישה לכספים המשותפים של שניכם, אם את צריכה לבקש רשות על כל הוצאה, אם את לא יכולה לשלוט בהוצאות של הבית, זו נורה אדומה גם כן.
  • בחוץ מושלם, בפנים רקוב – אם הוא מפגין כלפי חוץ זוגיות שהיא מושלמת אבל בבית אלים, מקלל, מתריס, פני לקבלת סיוע.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר