משמעות המשפחה והילדים בעולם היהדות

ניווט מהיר

ודאי אתם זוכרים עוד מימי בית הספר משפטים שהולכים אתכם עד היום בהקשר של תורה ומשפחה. ”כבד את אמך ואת אביך“, ”קיים מצוות פרו ורבו“, "אל בית אבי תלך ואל משפחתי" "ויפל אברהם על פניו ויצחק, ויאמר בלבו הלבן מאה שנה יולד, ואם שרה הבת תשעים שנה תלד"  ועוד.

 

למעשה, המשפחה היהודית תמיד הייתה סמל עיקרי לקנאה של גויי הארצות בעם הנבחר. הבית היהודי הוא מקור לאור, יופי איכות וסמל עבור כל צאצאיו המדגיש גם שמחה ואושר. תפקיד ההורים חשוב ביהדות, ולגבר ולאישה תפקידים ייעודיים, כפי שהגבר מצווה להניח תפילין למשל, על האישה לדאוג לילדים ולבית, לבשל ולהיות לבעלה לעזר.

 

מה בין יהדות למשפחה?

על סמל המשפחה היהודית נטבע המשפט של בלעם הרשע "מה טבו אהליך יעקב משכנתיך ישראל“. חכמים אומרים כי אנחנו כעם היהודי צריכים להוקיר ולהעריך את המתנה הכי טובה שנתן לנו אלוהים וזו המשפחה היהודית לשם ולתפארת.

 

אלה אומרים כי כאשר אדם מצליח להקים משפחה מרובת ילדים הוא יצליח בכל שאר התחומים של חייו כמו מימוש עצמי, קריירה וזוגיות כמובן. המשפחה היא סמל לשפע, לזוגיות טובה, לחיי אושר ושמחה כי הרי אין דבר מעצים וממלא יותר מצחוקו של תינוק ברקע ארוחת הערב או מהליכתו בפעם הראשונה.

 

איך מחזקים קשרי משפחה בבית היהודי?

ערך המשפחה הוא ערך עליון בתורה ויש לה קשר גם לשמירה על נפש בריאה של כל אדם. יש המון דרכים שעל פיה ניתן לחזק ולשפר את היחסים בתוך המשפחה וגם מחוצה לה. כבוד הדדי, הקשבה זה לזה, עזרה וסיוע אחד לשני בעת צרה או מצוקה- אלו הם הערכים המובילים את המשפחה בתוך עולם היהודות. בנוסף, מה שמחזק את הקשר בין בני המשפחה הוא המסורת, חגיגת החגים וקיום המצוות הן של היום יום והן של החג, ארוחות שישי, זמן משפחתי אותנטי זה בחיק זה ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר