היבטים פיננסיים של חברות הייטק

ניווט מהיר

הניהול הכספי של חברות הייטק מאתגר במיוחד. אלה שלוש נקודות למחשבה על כך:

חברות הייטק וסטארטאפים כמשל

אין דבר שאומר יותר "הייטק" כיום מסטארט אפ. ואכן, שם רואים אולי את האתגר והסיבוך המיוחד ביותר, מבחינת ניהול כספי. יש סטארט אפים אשר מצליחים כספית, בין אם זה מתבטא בהתייצבות ורווחיות או במכירה לחברה אחרת. דחו לדוגמא את המכירה שביצע היזם נתנאל דוידי, למשל. מצד שני, רובם נכשלים. ההיבט הפיננסי, עומד במרכז כישלונות אלה. זה יכול להיות ניהול פיננסי כושל, אך פעמים רבות פשוט מדובר על מוצר שלא מצליח להיות רווחי מספיק.

תחרות עזה, שוק דינאמי

הניהול הכספי האיכותי הוא ללא ספק חשוב ולמעשה קריטי, בכל עסק. עם זאת, יש גורמים שונים אשר מצמצמים את מרווח הטעות שעסק יכול להרשות לעצמו. תחום ההייטק הוא בין התובעניים ביותר מבחינה זו, מעצם היותו תחרותי מאוד וממוקד בטכנולוגיות אשר משתנות בקצב מהיר ביותר. כל העסק חייב להסתגל לכך, בשילוב של רמה מקצועית גבוהה במיוחד ומהירות תגובה. כפי שזה מתבטא למשל בפיתוח מוצרים ושיווקם, זה וודאי מתבטא גם בניהול הכספי. לכל הפחות, מעצם העובדה שההיבט הכספי מרכזי עבור כול האחרים. אגף המחשוב בחברת הייטק למשל, לא יכול לתפקד היטב מבלי לשתף פעולה עם מנהל כספים איכותי ומנוסה.

 

הכול מדיד, אצל כולם

היבט מעניין של נושא הניהול הכספי בהייטק, הוא שמדובר בתחום שמניב כמויות נתונים רבות במיוחד. בכל עסק מצטברים נתונים כספיים ואחרים, אשר מנהל הכספים יכול לעשות איתם לא מעט. אבל בהייטק, מעצם טבעם של המוצרים והשירותים, יש הרבה יותר מה לאסוף. כתוצאה מכך, יש גם יותר פוטנציאל לשיפור, כולל בניהול הכספי. במקביל, כל זאת נכון גם לגבי המתחרים. כך שהרף הכללי שנדרש בהייטק לגבי ניתוח נתונים כספי, גבוה מאוד עבור כולם, שלא בהכרח כמו בכל השקעה כספית משתלמת אחרת.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר