בעיות התנהגות אצל ילדים – להבין ולטפל

ניווט מהיר

בעיות התנהגות אצל ילדים עשויות לנבוע ממגוון רחב של סיבות. למשל, קשיים חברתיים אותם הם חווים בגן או בבית הספר, בעיות שקיימות בבית כמו הורים שרבים לא מעט, התעללות, קושי אחר שיש בבית כמו מחלה של אחד ההורים, הורים שמתנהגים בעצמם בצורה מסוימת – ואז הילד מחקה את ההתנהגות הזו כלפי חוץ, ועוד. אותן סיבות עלולות להוביל לכל מיני סיטואציות ומצבים בחיי היום יום של הילד, כגון התפרצויות זעם חוזרות, כישלון בלימודים, חוסר שיתוף פעולה עם דברים בסיסיים כמו הליכה לבית ספר או יציאה לחוג, ועוד. יש כל מיני דרכים לטפל באותן בעיות, אבל קודם כל, הדבר הכי חשוב הוא להבין מה הסיבה להתנהגות ועל איזה מקום היא ”יושבת“.

בעיות התנהגות אצל ילדים

סוגי בעיות התנהגות אצל ילדים

לפי ספר האבחון הפסיכיאטרי, ישנם 3 סוגי הפרעות התנהגות אצל ילדים ובני נוער:

  • ODD – הפרעת התנהגות מתריסה
  • CD – הפרעת התנהגות
  • DMDD – הפרעת ויסות רגשי ומצב רוח כעסני

התסמינים משתנים בהתאם לסוג ההפרעה ולרמת החומרה שלה, כאשר ניתן לשים לב לנטייה לרגזנות וכעס, קושי להתאזר בסבלנות, קושי בדחיית סיפוקים, נטייה לויכוחים עם אנשים מבוגרים, אי קבלת חוקים וגבולות, הצקה לילדים אחרים בכוונה תחילה, שליליות, האשמת האחר, נקמנות ועוד. כאמור הסיבות לכך גם כן משתנות, וכוללות מצבים על רקע גנטי ותורשתי, חוסר איזון הורמונלי וביוכימי במוח, מצבי התעללות, סביבה עם גבולות שאינם ברורים לילד, סטרס ולחץ של ההורים, מעבר תדיר בין מסגרות, בתים ובתי ספר ועוד.

לכל בעיה יש את תהליך האבחון שלה, כאשר הטיפולים המומלצים הם חינוך ילדים מתאים ונכון, טיפול פסיכולוגי, גישות טיפוליות המבוססות על עקרונות ההתניה האופרנטית, הדרכת הורים, יצירת סביבת תמיכה התנהגותית חיובית ומכילה, ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
בעיות התנהגות אצל ילדים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר