מהי דלקת עור אטופית ?

ניווט מהיר

דלקת עור אוטופית היא מחלת עור נפוצה מאוד, המוגדרת כדלקתית. דלקת עור אטופית, לרוב תופיע בגילאי הילדות המוקדמים, אך, היא נפוצה גם אצל האוכלוסייה המבוגרת. הדלקת הזו נקראת אוטופית מהסיבה שהיא שייכת למשפחת המחלות האלרגיות, כמו, רגישויות למזון, אסתמה, אלרגיות, הנפוצות גם כן, אצל אותם ממטופלים. רוצים לדעת עוד על המחלה החשובה הזו, דרכי הטיפול בה והגורמים לה? כל זאת בכתבה הבאה.

 

כיצד ניתן לטפל בזה?

הדלקת מאופיינת בתסמינים הפוגעים באיכות החיים שלנו כמו למשל גרד קיצוני יובש בעור, אדמומיות ואלרגיה. הטיפול בדלקת עור אוטופית כולל טיפול שגרתי, כחלק מההתנהלות היומית של המטופל, וכמו כן, הוא משלב בטיפול בתכשירים או בכדורים. אחד הטיפולים היעילים ביותר הוא אטופיק דרמטיטיס טיפול טבעי – הוכח כיעיל ממאוד כנגד המחלה. עוד טיפולים נפוצים הם:

  • אמבטיה – רחצה בסבון מיוחד, במים פושרים ומריחה של קרם לחות בסופה, נמצאה כיעילה מאוד כנגד המחלה. יש לבחור בסבון בהתאם להמלצות הרפואיים של רופא העור אליו פניתם לייעוץ רפואי מעמיק, חשוב לבחור רופא עור מקצועי שההתמחות שלו היא בין השאר אסטמה של העור. בנוסף, לאחר האמבטיה, זאת במטרה למנוע גירויים וקילופים בעור, מאוד כדאי לייבש היטב את עורו של התינוק בעיקר באזורים שבהם יש קפלים.
  • קרם לחות – קרם לחות עלול להקטין את הסיכוי לחלות במחלה מלכתחילה אצל תינוקות, כמובן, תוך שימוש בקרם לחות מיוחד ללא בישום. חשוב שזה יהיה קרם ייחודי המיועד לתינוקות, עשיר בלחות, ולא כל קרם לחות שיש בבית המרקחת.
  • מניעת התפרצות – אבק, יובש, שינוי טמפרטורה, דשא, כל אלו עלולים ליצור גירוי לעור (בעיקר אצל תינוקות) ובכך לגרום להתפרצות דלקת עור אוטופית.
  • לבוש- מאוד מומלץ להלביש ילדים ותינוקות בלבוש נעים ונוח, להימנע מכל מיני אביזרים מגרדים ולבחור בביגוד שעשוי ממאה אחוז כותנה או פשתן. מומלץ שלא להלביש ביגוד או לבחור במצעים סינטטיים עשויים צמר, פוליאסטר ושאר בדים שיכולים להציק, לגרד וליצור גירוי.

 

 

מהם הגורמים לדלקת עור אוטופית?

על פי מחקרים רבים, הגורם המשפיע והחזק ביותר, כאשר, מדובר בדלקת עור אוטופית, הוא הגנים המשפחתיים. המון חולי דלקת עור אוטופית, נוכחו לגלות שגם אחד ההורים שלהם, או כמו כן, בן משפחה אחר, נשא איתו מטען גנטי של דלקת עור אוטופית. על מנת להסיק את המסקנה הזו, נעשה מחקר מפורסם בהולנד, שמאשש את הטענה הזו באופן חד משמעי. כמו כן, יכולים להיות גם פגמים מולדים במחסום העורי, ובכך, העור לא מצליח להשלים פעולות טבעיות שהוא מנסה לעשות כחלק מהתנהלותו השגרתית, וכתוצאה מכך, מתפתחת ממחלת עור אוטופית.

 

לסיכום, מדובר במחלה לכל דבר, ובכל זאת ניתן לפתור אותה ולטפל בה ואף למנוע התפרצות שלה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לפרסם מאמר באתר?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר